hvad er realistisk

At være realistisk er noget af det værste du overhovedet kan være.

Hvad man synes værende realistisk er nemlig baseret på ens egne opfattelser. Og ens opfattelser er baseret på det man har set før.

Med andre ord vil et barn fra en ludfattig familie se det som urealistisk at få et job i Danske Bank, for hun har ikke set nogle fra familien gøre det før. Det samme gælder et barn fra en mellemklasse familie der ikke tror det er realistisk at blive millionær, da hun aldrig har set nogle gøre det før. Eller barnet fra millionærfamilien, der ser det som urealistisk at bygge en af landets største virksomheder, da hun aldrig har set nogle gøre det før.

hvad er realistisk

Det man ser som værende realistisk er altså ofte bare en begrænsning man selv har lavet, ud fra hvad man har set andre gøre. Hvis du ikke på forhånd ved hvordan du kommer hen til dit store mål, eller selv kender andre der har gjort det, ser du det som værende urealistisk.

Det betyder så også, at du kan forhøje barren for hvad du ser som realistisk i høj grad – og dermed med større sandsynlighed nå derhen.

Det eneste det kræver er bare, at du ser på hvad andre har formået. Læs bøger, hør podcasts, læs blogindlæg og skaf så meget information du overhovedet kan fra folk du ser op til. Omgiv dig med folk du vil være som, hvad end det er på video, via bøger eller i virkeligheden.

Med tiden begynder du at tænke som dem. Og til sidst, bliver det pludselig realistisk at gøre det samme som de har gjort – hvad end det er at få et godt job i Danske Bank eller lave den nye milliardvirksomhed. Vi vælger ofte selv, hvad der er realistisk for os at opnå.