man vinder ikke en diskussion

Hver gang du “vinder” en diskussion har du med stor sandsynlighed ødelagt forholdet til den anden person en lille smule samtidig.

Det er ellers sindssygt fedt at vinde en diskussion. Man føler sig både klog og overlegen bagefter. “Hey, jeg har lige reddet denne person ved at gøre ham langt klogere end før”.

Problemet er bare, at det er stikmodsatte følelser din diskussionskammerat skal igennem for at give sig i en diskussion. “Okay, jeg har været dum og dårlig, nu jeg har haft de forkerte holdninger”. Det er derfor du ikke selv kan lide at tabe en diskusssion, også selvom “modstanderen” sikkert har ret. Hvem kan dog lide at tabe?

man vinder ikke en diskussion

I stedet for at argumentere i en diskussion, som både tager lang tid, ødelægger jeres forhold og ofte ikke får nogle til at ændre sig alligevel, skal man overbevise dem med sine handlinger.

I stedet for at fortælle at det bedre kan betale sig at score hende den lækre på din måde, så gør det selv og vis din ven at det virker.

Folk giver sig næsten aldrig i diskussioner, men får de vist hvordan tingene fungerer bedre, er der langt større sandsynlighed for at de skifter holdning. Ved at give dem nye informationer fra din handling mister de ikke status, da de ikke har ændret holdning – men derimod opdateret deres holdning, baseret på dine nye informationer.

Så hvis du virkelig har i sinde at få andre folk til at skifte holdning, og ikke bare diskuterer for dit egos skyld, så demonstrer din pointe i stedet for at snakke lort. Det virker både til at få folk til at ændre holdning, og til at beskytte jeres forhold eller måske endda forhøje det.

[Lille sjov øvelse: Hvornår har du sidst givet dig i en diskussion? Og ændrede du rent faktisk holdning, eller gav du dig bare for at få personen til endelig at tie stille? Sådan har alle andre mennesker det også.]